Om

Esther Philippa Nicolaissen


Född i Norge 28 dec. 1992.


Tävlat upp till 1.50 m hoppning, MsvB dressyr och CIC* fälttävlan.


Examinerad beridare från Flyinge 2012.


 


Min första ponny, en minishettis på 80cm, blev införskaffat av mina föräldrar innan jag ens var född. Jag började rida ponnygalopp då jag var 5 år för att min familj hade galopphästar och jag tyckte om fart och spänning. Året efter red jag några små hopptävlingar utan att lyckas något vidare med att få ponnyn över hindren till trots för banpersonalens stora egnagement.


2001 började jag rida in våran egna uppfödning, den fuxa C-ponnyn Miramis. Även denna fick gå en hel del ponnygalopp och blev bl.a skandinavisk mästare i 2004. Jag fattade intresse för fälttävlan, och med "Mirre" uppnådde jag två silvermedaljer i Norska Mästerskapen, en silvermedalj i Nordiska Mästerskapet (2007) och vinst i Nordic Cup i Finland 2007. Samtidigt med att jag tävlade henne, tävlade jag även lite fälttävlan på en av våra pensionerade galopphästar, Wildenvey xx.


Mellan 2005 och 2008 spenderade jag alla lediga veckor från skolan i Danmark hos min dressyrtränare, Henrik Dalby Nielsen. Att rida hans dressyrhästar hjälpte mig mycket när jag skulle gå från ponny till stor häst. Jag flyttade till Danmark i 2008 för att utveckla min ridning ännu mer, och bodde då i tre år på Danmarks Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg i tre år och tränade för Søren Vallentin.   


I 2008 fick jag min första riktiga hopphäst, en vit hingst f.1991 e.Irco Marco ue.Ramiro Z. Marco Miró, eller "Marre", väckte mitt intresse för hoppning och var den perfekta gentleman och läromästare. Vi var i final i Norska Mästerskapet i hoppning båda i 2009 och 2010, deltog i Baltic Cup och red flera internationella tävlingar tilsammans. Vi tävlade också upp till MsvB dressyr.


2011 kom jag in på Beridarutbildningen på Flyinge och tog mitt pick och pack och flyttade till Sverige. Marre blev pensionerad vintern 2011/2012 och en ny stjärna blev införskaffat; Cecil K, som jag köpte genom Lina Holmström/Fredrik Linell i dec.2011. Efter ett mycket lärorikt år på Flyinge under träning av Bo Jenå, Susanne Gielen, Ann-Catrin Karlsson, Henrik Ankarcrona och Maria Gretzer, samt två månader i lära hos Toni Hassmann på DOKR i Warendorf, Tyskland tog jag i maj 2012 min examen.


I Juni 2012 tog jag arbete på Stall Huseby utanför Skövde. På deras hästar tävlade jag upp till 1.50m hoppning, Msv dressyr och * fälttävlan. Bl.a vann jag Norsa och Nordiska Mästerskapen i fälttävlan på hästen Give Me Five i 2013.


1. December 2013 flyttade jag till Munkebergs Säteri i Hjo och drev företaget där fram tills den flyttades till Grevagården Hästsportcenter i Skövde. De senaste åren har jag till stor del utbildat unghästar upp till o med 140, ridit en hel del unghästchampionat som Falsterbo och Breeders. 


På Grevagården finns fantastiska möjligheter för utbildning och träning av häst, samt bra hagar och ett mycket välplanerat stall med god ventilation och en bra planlösning som gör att hästarna trivs bra.